V bratislavskej Petržalke sa bude v sobotu konať tradičná zabíjačka.
Ako ďalej informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman, zabíjačka sa uskutoční od 10.00 do 15.00 hod. na Strednej odbornej škole gastronómie a hotelových služieb na Farského.
Počas celého dňa si návštevníci budú môcť pozrieť nielen ukážku zručností študentov a ich majstrov, ale aj nakúpiť zabíjačkové špeciality ako jaterničky, krvavničky, klobásy, tlačenku, oravskú slaninu a iné tradičné gastronomické výrobky, napríklad údenú rolku, stehno či krkovičku. Kupujúci si budú môcť tiež dopriať aj zákusok, kávu, čaj a iné dobroty.
Zabíjačku organizuje Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so Strednou odbornou školou gastronómie a hotelových služieb na Farského 9 v Bratislave. Jej cieľom je popularizovať a prezentovať tradičné remeslo mäsiar-údenár.