Kuchári z vysokoškolskej jedálne Venza v Mlynskej doline zožali úspech. Na najväčšej súťaži kuchárov na Slovensku si odniesli zlatú medailu.
Mladí a šikovní. I tak sa dajú nazvať kuchári Daniel Sípos a Karol Bílý z Venzy v Mlynskej doline. Na tohtoročnom podujatí Žilinská gastronomická jeseň, ktorá je najväčšou súťažou kuchárov na Slovensku, zažiarili. Podarilo sa im totiž získať jedno prvé miesto a jedno tretie miesto.
Konkurencia bola vysoká. Súpermi kuchárov z Venzy boli známi kuchári z médií, šéfkuchári z veľkých hotelových komplexov, ale i kuchári z iných vysokoškolských jedální zo Slovenska a Česka. Zlatú medailu získal Daniel Sípos pri príprave street foodu, kuchtil trhaný hovädzí mix (roštenka a krk) so zeleninovou oblohou, dipom a fit hranolčekmi. Úspešne skončil aj Karol Bíly. Odniesol si bronz za prípravu 2 jedál. Prvým jedlom bolo predjedlo foie grass s brusnicami a druhé bolo teplé jedlo pozostávajúce z bravčovej kotlety s duseným šošovicovým a tekvicovo-smotanovým pyré s baby cviklou s chrenovou podstielkou.
Venza je vysokoškolská jedáleň, ktorá sa nachádza v Mlynskej doline. Každý deň si študenti môžu vybrať minimálne z 8 jedál. Ako platidlo sa používa študentská karta ISIC. Venza je cez pracovný týždeň otvorená od 7.00 hod. do 20.30 hod. a cez víkendy je zatvorená.