Medzi najčastejšie zistené nedostatky patrili príprava občerstvenia zo surovín po dátume spotreby, potraviny neznámeho pôvodu, chýbajúce označenie na potravinách a zlá prevádzková hygiena.
Pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave vykonali počas vianočných trhov a ďalších hromadných podujatí v závere minulého roku v Bratislavskom kraji mimoriadne kontroly v zariadeniach stánkového a ambulantného predaja. V období od 29. novembra do 16. decembra vykonali podľa regionálnej hygieničky Evy Fitzovej 48 kontrol v 44 zariadeniach stánkového a ambulantného predaja.
Uložili pri nich osem blokových pokút v celkovej čiastke 1 250 eur, ďalej uložili štyri iné opatrenia. Kontroly boli podľa Evy Fitzovej zamerané predovšetkým na prípravu, manipuláciu a podávanie pokrmov a nápojov, ďalej na prevádzkovú hygienu, skladovanie a na doklady odbornej a zdravotnej spôsobilosti.
Medzi najčastejšie zistené nedostatky patrili príprava občerstvenia zo surovín po dátume spotreby, potraviny neznámeho pôvodu, chýbajúce označenie na potravinách, nevyhovujúca manipulácia s potravinami a zlá prevádzková hygiena.
Pri kontrolách odobrali päť vzoriek pokrmov, vrátane zemiakovej placky, klobásy do hot-dogu, pečenej klobásy a plnenej lokše, na laboratórnu mikrobiologickú analýzu. Jedna vzorka nevyhovela pre nadlimitné počty koliformných baktérií, za nevyhovujúcu vzorku bola voči prevádzkovateľovi uplatnená úhrada nákladov.