Zhrešte bez výčitiek: Recept na ľahkú pizzu so špenátom a zo syrovo karfiolového cesta

Zhrešte bez výčitiek: Recept na ľahkú pizzu so špenátom a zo syrovo karfiolového cesta
Zhrešte bez výčitiek: Recept na ľahkú pizzu so špenátom a zo syrovo karfiolového cesta Thinkstock

Máme pre vás ďalší z receptov, ktorým sa dá nahradiť kalorická pizza – pizza zo syrovo karfiolového cesta so špenátom. 

Pre dve osoby budete potrebovať (jedna porcia 415 kcal)

300 g karfiolu

110 ml pasírovaných paradajok

150 ml mrazeného špenátu

180 g nízkotučného syra

soľ, oregano, vajce,

100 g ricotty

strúčik cesnaku

Príprava:

Špenát rozmrazte. Rúru na pečenie si predhrejte na 180 °C. Paradajky okoreňte oreganom a posoľte.  Plech vyložte papierom na pečenie. Rozoberte karfiol na ružičky a rozmixujte ich v mixéry najemno.

Potom nahrubo nastrúhajte syr, očistite cesnak a jemne ho nasekajte.

Karfiolovú drť, syr a cesnak zmiešajte s vajíčkom. Zo zmesi na plechu tvarujte dve placky a dajte piecť na 15 minút.

Zatiaľ si vyžmýkajte špenát a nožom ho nakrájajte nahrubo.

Vyberte z rúry pizzový základ a rovnomerne ho potrite paradajkovou omáčkou. Na ňu navrstvite špenát a rozdrobte ricottu. Opäť dajte piecť na 10-15 minút, pokiaľ okraje pizzy nebudú svetlo hnedé. Hotové pizzy dozdobte trochou oregana. Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páčil, ďakujeme, že sa oň podelíte.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk