Chcete zhrešiť bez výčitiek? Tu je recept na cuketovo špargľovú pizzu z karfiolového cesta

Chcete zhrešiť bez výčitiek? Tu je recept na cuketovo špargľovú pizzu z karfiolového cesta
Chcete zhrešiť bez výčitiek? Tu je recept na cuketovo špargľovú pizzu z karfiolového cesta Thinkstock

Máme pre vás ďalší z receptov na zdravšiu verziu obľúbenej pochúťky – cuketovo špargľovú pizzu z karfiolového cesta.

Recept pre dve osoby, (jedna porcia má 436 kcal):

2 vajcia, 400 g karfiolu, 1 lyžica vody, 150 g strúhaného syra

150 g zelenej špargle, 1 lyžica oleja,  100 g čerstvých špenátových listov, 100 g cukety, strúčik cesnaku, 5 g rajského pretlaku, 120 g pasírovaných paradajok, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Karfiol rozoberte na malé kúsky. V mixéry spracujte na drť. Zamiešajte vajíčka, syr a dochuťte štipkou soli. Vypracujte cesto. Plech vyložte papierom na pečenie, ktorý ste potreli troškou oleja. Naň vytvarujte dve placky. Vrchnú stranu korpusu potrite tiež  olejom. Vložte do rúry na pečenie, ktorú ste predtým vyhriali na 220 °C.  Pečte 25 – 30 minút pokiaľ korpus nezíska svetlohnedú farbu.

Špargľu umyte a dajte variť na  8 minút do vody, do ktorej ste pridali 1 lyžicu masla. Nechajte odkvapkať. Špenátové lístky tiež umyte, očistenú cuketu pokrájajte na tenké plátky.

Pasírované paradajky zmiešajte s pretlakom, pridajte cesnak, trochu soli a korenia. Korpusy potrite zmesou, poukladajte naň cuketové plátky, špenát a špargľu. Dajte zapiecť ešte na 10 minút.

Dobrú chuť.

Ak sa vám recept páčil, ďakujeme, že sa oň podelíte.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk