Tip na ľahkú večeru: Pečený baklažán v lístkovom ceste

Pečený baklažán v lístkovom ceste, recepty, večera, varenie, koláč
Thinkstock

Dnes sa už nemusíte trápiť čo uvariť na večeru. Pripravte nasledujúci recept a problém vyriešený.

Na Pečený blaklažán v lístkovom ceste budeme potrebovať:

Suroviny

lístkové cesto, 1 baklažán, 3 konzervy tuniaka v olivovom oleji, 50 g parmezánu, 1 hrsť pažítky, 1 lyžica horčice, olivový olej, 2 veľké paradajky, soľ a mleté čierne korenie

Postup:

Tuniaka sceďte a odložte bokom. Baklažán a paradajky nakrájajte na tenké plátky a poukladajte na vymastený plech na pečenie.

Pečte asi 20 minút pri teplote 170 °C, vyberte a odložte bokom.

Tuniaka a horčicu vymiešajte v miske. Nakrájajte syr parmezán.

Na ďalší plech rovnomerne rozložte lístkové cesto a poukladajte naň vrstvu baklažánu, syra, paradajok a tuniaka.

Tento krok opakujte ešte dvakrát a dajte piecť do rúry na 10 minút pri teplote 170 °C.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk