Slané veľkonočné cupcakes s anglickou slaninou (recept)

Dsc_4348.jpg
Slané veľkonočné cupcakes s anglickou slaninou (recept) Thinkstock

Aj dnes máme pre vás recept, ktorý treba určite vyskúšať – slané veľkonočné cupcakes s anglickou slaninou!

Na Slané veľkonočné cupcakes budeme potrebovať

Cesto

4 vajcia

250 g anglickej slaniny alebo údeného mäsa

50 g rastlinnej tukovej nátierky Hera Maslová príchuť

4 rožky

150 ml mlieka

3 lyžice hrubej múky

2 hrnčeky zelených byliniek, žihľavy, jarných cibuliek a čerstvého špenátu

Soľ a korenie

Krém

500 g čerstvého krémového syra

100 g Hery Maslová príchuť

Nasekané zelené bylinky

Na ozdobu

Natvrdo uvarené prepeličie vajíčka

Zelené bylinky

Kúsky dochrumkava vypraženej slaniny

POSTUP

Ideálne je použiť rožky jeden až dva dni staré. Nakrájajte ich na malé kúsky. Tie dajte do misky a zalejte mliekom. Osoľte, okoreňte a nechajte asi 15 minút nasiaknuť.

Dsc_4339.jpg

Oddeľte žĺtky od bielok. Žĺtky pridajte do misy ku kúskom rožkov a zamiešajte. Z bielok ušľahajte tuhý sneh. Do zmesi z rožkov vmiešajte v mise na kocky pokrájané mäso, hrubú múku a nasekané bylinky. Primiešajte rozpustenú maslovú Heru.

Dsc_4342.jpg

Veľmi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Ešte môžete jemne osoliť a okoreniť.

Dsc_4344.jpg
Dsc_4346.jpg
Dsc_4347.jpg

Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny.

Pečte pol hodiny v rúre predhriatej na 180 °C. Nechajte úplne vychladnúť.
Dsc_4353.jpg

Syr vyšľahajte so zmäknutou Herou a dajte do vrecúška na zdobenie so špičkou. Potom krémom ozdobte vychladnuté cupcakes. Navrch položte polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, kúsok byliniek, ktoré sú i v ceste a kocky dochrumkava opraženej slaninky.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk