Pozrite sa, čo sa stane, keď budete jesť cesnak a med nalačno po dobu 7 dní

Cesnak
fithacker.ru

Cesnak bol považovaný za všeliek už pradávna, no čo sa stane, keď ho užívame nalačno? Čítajte tu.

Určite mnohí viete, že cesnak  v sebe skrýva obrovskú silu a je účinný pri liečbe mnohých najbežnejších ochorení.

Pokiaľ ide o zdravie srdca, cesnak pomáha znižovať krvný tlak a zlý cholesterol. Je prevenciou koronárnych ochorení srdca a infarktu a pomáha pri odstránení následkov aterosklerózy.

Cesnak je tiež skvelý na každodenné zdravotné problémy, ako je napríklad senná nádcha, hnačka, prechladnutie, chrípka, poštipnutie hmyzom. Pomáha pri hubových infekciách či zväčšenej prostate.

Okrem toho pravidelné užívanie tejto zeleniny znižuje riziko vzniku cukrovky, osteoporózy a zmierňuje aj jej prvé príznaky. 

Cesnak tiež pomáha posilniť imunitný systém a zbaviť toxínov. V kombinácii so zázvorom a cibuľou vám môže dokonca pomôcť detoxikovať z chemoterapie.

Ako používať cesnak

Najvhodnejšie je konzumovať surový cesnak. Tak jeho aktívnu zložku – alicín nevystavujeme vyšším teplotám, čím zvyšujeme jej účinky. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov rozdrvte strúčik cesnaku a zjedzte 15 minút pred jedlom.

Prečo je vhodné jesť cesnak nalačno? Pretože váš žalúdok je plný jedla a pre vaše telo môže byť náročný proces absorbovať z neho všetky živiny .

Skvelý spôsob, ako pridať surový cesnak do svojho jedálnička – premiešajte ho s medom:

  • 2-3 strúčiky cesnaku nakrájajte na malé kúsky.
  • Zmiešajte s lyžicou medu.
  • Túto zmes jedzte každý deň a budete sa cítiť viac zdraví, a tiež plní energie.

Ako sa varí cesnakový sirup na chrípku

Ak máte citlivú pokožku, radšej si nasaďte rukavice a v žiadnom prípade si rukami nepretrite oči.

Zloženie :

  • polovica cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 červené chili
  • 1 polievková lyžica strúhaného zázvoru
  • šťava z jedného citróna
  • jablčný ocot 

Postup :

  1. Budete potrebovať kompótový pohár s vekom o veľkosti 350 ml až 500 ml, do ktorého najskôr vložte nakrájanú cibuľu.
  2. Pridajte nasekaný cesnak.
  3. Ďalej jemne nasekané korenie chili.
  4. Potom nastrúhaný zázvor.
  5. V samostatnej miske vytlačte citrón, odstráňte semienka a pridajte k ostatným surovinám.
  6. Na konci vlejte jablčný ocot tak, aby ste naplnili pohár asi o jeden centimeter. 
  7. Uzavrite nádobu a skladujte v chlade. 

Tento sirup potom užívajte po lyžičkách najlepšie nalačno. A chrípka či prechladnutie nemá šancu.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk