Námornícka pizza na priateľské posedenie (recept)

Pizza, recepty, jedlo, varenie
Námornícka pizza na priateľské posedenie (recept) Thinkstock

Na talianskom pobreží sa námornícka pizza pripravuje pomerne často. Vyskúšajte náš recept.

Recept na námornícku pizzu

Spotreba surovín a prísad na formu s priemerom 26 cm:

300 g mrazeného lístkového cesta, 1 cibuľa, 10 sardelových rezov, 1 polievková lyžica kaparov, 4 polievkové lyžice rajčiakového pretlaku, 2 polievkové lyžice oleja, 750 g rajčiakov, 100 g tuniaka z konzervy, 100 g vykôstkovaných zelených olív, 100 g mrazených kreviet (krabov), štipka sušeného cesnaku a štipka sušeného oregana

Postup:

Mrazené lístkové cesto rozmrazíme. Očistenú a umytú cibuľu nakrájame na kolieska a sardelové rezy umyjeme. Rúru vyhrejeme na 200 °C.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním formu vypláchnutú studenou vodou tak, aby sa vytvoril asi dvojcentimetrový okraj. Rajčiakový pretlak zmiešame s 1 lyžicou oleja a zvyšným olejom natrieme cesto. Olivy pokrájame na plátky. Rajčiaky obaríme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame na kolieska. Cesto natrieme rajčiakovým pretlakom a obložíme plátkami rajčiakov a olív. Tuniaka necháme trochu odkvapkať, rozkúskujeme a s kolieskami cibule uložíme na cesto spolu s odkvapkanými sardelami, krevetami, kaparami a plátkami rajčiakov.

Pizzu posypeme sušeným cesnakom a rozdrobeným oreganom. Pečieme 20 minút na druhej priečke rúry odspodu. Pizzu podávame horúcu.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk