Recept: Výborný broskyňový mrežovník

Broskyňový mrežovník, jablkový koláč, recepty, pečenie, sladkosť
Recept: Broskyňový mrežovník shutterstock.com

Chcete si aj dnes zamlsať? Tak určite vyskúšajte dnešný recept – broskyňový mrežovník.

Na Broskyňový mrežovník budeme potrebovať

Suroviny:

Na cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry, 1 vajce, 200 g masla

Na plnku: 150 g marhuľového džemu, 400 g broskýň alebo nektáriniek

Postup:

Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru, vajce, na kúsky nakrájané maslo a všetko spracujeme na hladké nelepivé cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky. Potom polovicu cesta rozvaľkáme a uložíme do okrúhlej formy.

Plát potrieme džemom a poukladáme naň na plátky nakrájané broskyne (nektárinky). Zvyšné cesto rozvaľkáme a nakrájané na tenké pásiky, ktoré uložíme navrch koláča ako mriežku. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 40 minút.

Po upečení necháme koláč vychladnúť vo forme a potom ho nakrájame.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk