Jemná čerešňová bublanina

Nakrájaná čerešňová bublanina posypaná práškovým cukrom

Keď sme už pri receptoch s využitím čerešní, nesmieme zabudnúť na tradičný čerešňový múčnik, ako je čerešňová bublanina.

Na čerešňovú bublaninu budeme potrebovať:

5 vajec, 1 hrnček práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ hrnčeka mlieka, ½ hrnčeka oleja, 1½ hrnčeka polohrubej múky

Postup:

Práškový a vanilkový cukor vyšľahajte so žĺtkami. Prášok do pečiva vmiešajte do múky a prisypte postupne do vymiešaných žĺtkov.

Medzitým prilievajte mlieko. Potom pomaly vlejte olej a dôkladne zamiešajte. Z bielkov vyšľahajte sneh a opatrne primiešajte do cesta.

Na vymastený a pomúčený plech vylejte hotovú zmes. Potom poukladajte umyté a vykôstkované čerešne.

Pečte pri teplote 150 °C cca 30 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk