Zdravá delikatesa: Koláč s tuniakom

Koláč s tuniakom, pečenie, recepty, jedlo, špagety, varenie, strava
Thinkstock

Máme pre vás recept na koláč s tuniakom zo špaldovej múky.

Koláč s tuniakom

Ingrediencie (2 osoby):

Cesto:

• 250 g špaldovej múky

• 1 vajce

• 125 g masla

• hrsť čerstvého oregana

• 25 ml studenej vody

• soľ

Náplň:

• 1 balenie tuniaka Calvo v olivovom oleji alebo s oreganom 3 x 80 g

• hrsť vykôstkovaných čiernych olív

• 100 g syra feta alebo syra balkánskeho typu nakrájaného na kúsky

• 5 cherry paradajok rozkrojených na polovice

• ½ stredne veľkého póru nakrájaného na kolieska

• hrsť čerstvého oregana

• 2 vajcia

Čas prípravy: 60 minút

Postup:

Múku preosejeme a nasypeme do misy, pridáme vajce, nakrájané maslo a najemno nasekané čerstvé oregano. Zmes osolíme, pridáme studenú vodu a vytvarujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odležať v chlade. Z odpočinutého cesta vyvaľkáme placku, ktorú prenesieme do formy a dotvarujeme tak, aby sme mali cesto vo všetkých záhyboch a siahalo až po okraj. Cesto na dne poprepichujeme na niekoľkých miestach špajdľou alebo vidličkou, pokryjeme papierom na pečenie a zasypeme suchými fazuľami, aby sa cesto pri pečení nezdvihlo a zachovalo si tvar. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút. Následne koláč z rúry vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí na koláč rovnomerne pokladáme jednotlivé suroviny. Nakoniec povrch koláča posypeme sekaným oreganom a zalejeme rozšľahanými vajcami. Dáme opäť do rúry a dopekáme asi 25 minút.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk