Vynikajúci rebarborový koláč s tvarohom

Pečenie, recept, rebarborový koláč s tvarohom, zákusok, culinarium
mm

Máte v záhradke rebarboru a neviete čo s ňou? Dnes je tu pre vás opäť skvelý recept, kde jej chuť dokonalo vynikne a nie je vôbec kyslá!

Na Rebarborový koláč s tvarohom budeme potrebovať:

Cesto:

600 g hladkej múky, 250 g masla, 1 lyžica kakaa, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 200 g práškového cukru, asi 250 ml mlieka, 2 žĺtky

Plnka:

500 g tvarohu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, postrúhaná citrónová kôra

500 g ošúpanej rebarbory, mletá škorica a asi 2 lyžice kryštálového cukru

1 žĺtok na potretie

Postup:

Suroviny na cesto zmiešame. Na doske vypracujeme cesto, rozdelíme ho na dve polovice a každú z nich vyvaľkáme na veľkosť plechu. Jeden plát cesta uložíme na vymastený a pomúčený plech a rozotrieme naň plnku, ktorú sme vymiešali s tvarohu, vanilkového a práškového cukru, 3 žĺtkov, postrúhanej citrónovej kôry a zo snehu z dvoch bielkov.

Ošúpanú rebarboru pokrájame na kúsky, posypeme kryštálovým cukrom a škoricou. Rozložíme ju na tvarohovú plnku. Prikryjeme druhým plátom cesta a opatrne pritlačíme.

Povrch koláča potrieme žĺtkom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk