Urobte si sviatok z každého dňa s naším neodolateľným medovým krémešom

Cream pie Krémeš na tanieri
Foto: ilustračné, GettyImages

Pre gazdinky, ktoré sa každý víkend potešia svojim blízkym chutnými domácimi koláčikmi, máme skvelú sekcii Recepty a nápady, kde môžete nájsť inšpiráciu pre vaše kulinárske dobrodružstvá. Ak patríte medzi milovníčky krémešov, nezabudnite vyskúšať náš osvedčený recept na medový krémeš.

Aj vy milujete krémeše? Ak áno, vyskúšajte nasledujúci recept na medový krémeš. Zaručene neoľutujete. V našej rodine sa stal obľúbenou pochúťkou a bez neho sa už nezaobídu žiadne sviatky.

Vynikajúci medový krémeš

Cesto

300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 polievková lyžica rumu, 1 celé vajce, 1 žĺtok, 1 veľká lyžica medu, 1 malá lyžička sódy bikarbóny, 50 g masla.

Zo surovín vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na dva tenké pláty, ktoré prenesieme na vymastené a pomúčené plechy. Pred pečením cesto popicháme vidličkou. Postupne upečieme pri teplote 220 °C približne 7 až 10 minút.

Krém

1 l mlieka, 1 vanilkový cukor, 3 krémové prášky Zlatý klas, 250 g kryštálového cukru, 1 Hera alebo maslo.

Postup prípravy

Ako prvé dáme variť 8 dl mlieka s vanilkovým cukrom. Za občasného miešania privedieme do varu. Do zvyšného mlieka nasypeme krémové prášky, pomiešame a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania chvíľu povaríme. Puding odstavíme a ešte kým je horúci, pridáme do neho cukor. Premiešame a necháme vychladnúť.

Heru vyšľaháme a pridáme do vychladnutého pudingu. Spolu vyšľaháme.
Hotový krém nanesieme na medový plát. Na vrch krému rozotrieme šľahačku, ktorú si pripravíme z dvoch šľahačiek v prášku (ak ju chcete mať sladšiu, môžete do nej pridať vanilkový cukor). Na vrch dáme druhý plát a posypeme práškovým cukrom. Krájame na druhý deň, keď pláty zmäknú.

Krémeš na tanieri
Foto: DamskaJazda

Veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!

Doprajte si kúzelnú kombináciu jemného cesta, lahodného krému a sladkej medovej polevy. Tento koláčik je synonymom dokonalosti a rozmaznáva aj tých najnáročnejších gurmánov. Vyskúšajte ho a užívajte si neodolateľný sladký rozkošný zážitok plný lásky a radosti.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk