Vynikajúce párty nanuky s kvapkou alkoholu: Pripravte si ľadové osvieženie

Nanuky, zmrzlina, sorbet
Colorful Homemade Popsicles With Orange, Kiwi And Pomegrante www.thinkstockphotos.com

Ak potrebujete počas dnešného horúceho dňa schladiť, vyskúšajte nasledujúce recepty, na ktorých si navyše i pochutnáte.

Vyskúšali ste už osviežujúcu chuť grapefruitu spojenú s chuťou ginu? Nie? Máte čo banovať.

Grapefruitové osvieženie

Ingrediencie:

6 dl čerstvej šťavy grapefruitovej šťavy

10 dg kryštálového cukru

75 ml Campari

2 lyžice ginu

Niekoľko koliesok grepu na ozdobenie.

Postup:

Do panvice nalejte 120 ml vody, prisypte cukor a nechajte rozohriať, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Pridajte šťavu, gin a Campari. Zmes pomiešajte.

Vlejte do formičiek na nanuky. Nie však celkom po okraj. Môžete dozdobiť plátkom grapefruitu.

Vložte do mrazničky aspoň na dve hodiny, zapichnite drievko a znovu nanuky vložte naspäť zmraziť. Po piatich hodinách získajú tú správnu konzistenciu.

Vanilkový bozk

Ak raz objavíte lahodnú kombináciu vanilky, smotany a bourbonu, už jej nedokážete odolať. Tu je ďalší recept

Ingrediencie:

2 lyžice kukuričného škrobu

5 dl plnotučného mlieka

3 dl smotany

12 dg kryštálového cukru

60 ml bourbonu

2 lyžičky vanilkového extraktu

10 plátkov z mandlí

Postup:

Zmiešajte tri lyžice mlieka s kukuričným škrobom a zostávajúce mlieko, smotanu a cukor vložte do hrnca, mierne povarte. Primiešajte škrob rozmiešaný s mliekom. Nechajte chvíľu variť, pokiaľ zmes nezačne bublať a mlieko so smotanou nezhustne.

Potom pridajte bourbon, vanilkový extrakt a nechajte vychladnúť.

Zmes rozdeľte do formičiek na nanuky a vložte na hodinu a pol do mrazničky. Potom vpichnite drievka a opäť vložte do mrazničky. Nechajte cez noc zmraziť a počas podávania posypte plátkami z mandlí.

Zmrazené kvety

Originálne osvieženie si môžete pripraviť zo šampanského a z jedlých kvetov, ako sú sirôtky, fialky alebo harmanček.

Ingrediencie:

240 ml šampanského (je lepšie, ak už je dlhšie otvorené)

12 dg kryštálového cukru

1 lyžicu citrónovej šťavy

Polku lyžičky ružovej vody

Za hrsť jedlých kvetov

Postup:

Dajte variť 480 ml vody s cukrom. Povarte pokiaľ sa cukor nerozpustí. Nechajte zmes vychladnúť a prilejte šampanské, šťavu a ružovú vodu.

Formičky najskôr vysypte okvetnými lístkami a zalejte ich pripravenou zmesou. Po hodine a pol vložte drievka a opäť nechajte zamraziť najlepšie cez noc.

Ak sa vám recepty páčili, ďakujeme, že sa o ne podelíte. Príjemné osvieženie. 🙂

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk