Vínové pečivo

Vínové pečivo, víno, slané, jedlo, praclíky
Ilustrácia shutterstock.com

Oslavy zberu hrozna a úrody – vinobrania sú v plnom prúde. Vedeli ste, že biele vínko sa dá použiť aj do cesta na prípravu chutných slaných koláčikov k vínu?

Na prípravu slaného vínového pečiva budeme potrebovať:

Jeden kilogram hladkej múky, 800 g margarínu (Palmarín alebo Hera), 2 dl bieleho vína, 1 lyžica soli.

Postup

Suroviny zmiešajte a nechajte odležať aspoň 3 hodiny.

Rozvaľkajte a vykrajujte rôzne tvary.

Pred pečením potrite vajíčkom a posypte soľou i makom.

Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C cca 10 – 15 minút.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk