Krehké rožteky môžete mať mandľové, lieskovoorieškové, z vlašských orechov alebo tiež makové. Pre tento recept vyskúšajte mak biely, ten rožkom prepožičia orechovú chuť.
Suroviny:
200 g masla
250 g hladkej múky
2 žĺtky
80 g cukru múčka
100 g bieleho celého maku
Na obalenie:
200 g cukru múčka
1 vanilkový cukor
Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte a spracujte na hladké kompaktné cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočívať v chladničke. Medzitým si predhrejte rúru na 170 ° C a pripravte si do veľkej misy zmes práškového a vanilkového cukru na obaľovanie.
Odpočaté cesto vyberte z chladničky a tvarujte na približne rovnako veľké rožky. Pokladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte zhruba 5 minút (dĺžka pečenia záleží na veľkosti rožkov a rúre). Hotové, ešte teplé rožteky obaľujte v cukrovej zmesi.
Zdroj: www.vitalia.cz