Vianočné pečenie: Vanilkové rožky

Vanilkové rožky
Thinkstock

Ponúkame vám recept na tradičné vanilkové rožky, ktoré by nemali chýbať na vianočnom stole.

Pripravíme si tieto suroviny:

200 g masla alebo Hery, 250 g hladkej múky, 120 g mletých vlašských orechov, 80 g práškového cukru, 2 žĺtky a štipka soli, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie.

Príprava:

1. Maslo, múku, vlašské orechy, práškový cukor, žĺtky a soľ vymiesime na cesto. Z toho šúľame valčeky, tie pokrájame na rovnaké kúsky a tvarujeme do rožkov.

2. Rožky poukladáme na plech min. 1 cm od seba a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia, kým nezružovejú, cca 10 minút.

3. Ešte horúce obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk