Tip na zdravú desiatu: Voňavý jablkovo-škoricový chia raw puding

Jedlo, desiata, puding, Voňavý jablkovo škoricový chia raw puding, recept

Čas prípravy vám trvá pätnásť minút a výsledkom je chutný dezert, ktorý je navyše i zdravý. Vyskúšajte.

Suroviny (2 porcie):

  • ľ hrnčeka kokosového mlieka
  • ⅓ hrnčeka vlašských orechov
  • 2 PL chia semienok
  • 1 ČL ryžového sirupu
  • 1 PL mletej škorice
  • 3 ks sušených datlí
  • 1 ks jablko + 1 ks jablko na ozdobenie

Postup:

V miske si zmiešame kokosové mlieko s chia semienkami a dáme nabok aspoň na 15 minút odpočívať. Zatiaľ v mixéri vymixujeme nakrájané jablko (na kocky),  orechy, datle, sirup a škoricu. Nemixujeme úplne do hladka, ponechajte malé kúsky. Zmes primiešame k chia semienkam. Potom už len vrstvíme do misky, pohára  alebo ak si chceme raw puding zobrať so sebou do práce alebo do školy, tak ho lyžicou vrstvíme do uzatvárateľného pohára. Striedame vrstvu pudingu a vrstvu nakrájaného jabĺčka. Môžeme, ale nemusíme, ho dať chladiť do chladničky.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk