Tip na ľahkú večeru: Tekvicové noky so šalviou

Tekvicové noky so šalviou, večera, recepty, jedlo
Thinkstock

Pripravte si skvelú večeru a nechajte sa inšpirovať našim receptom.

Na tekvicové noky so šalviou budeme potrebovať

120 g tekvicového pyré, 50 g strúhaného parmezánu, kôra z polovice bio citróna, 120 g ricotty, štipka soli, 2 lyžice olivového oleja, štipka muškátového orecha, 2 lyžice octu balsamico, 130 g múky, 3 lyžice masla, 2-3 vetvičky šalvie

Príprava:

Zmiešajte pyré, ricottu, parmezán, citrónovú kôru, soľ a muškátový oriešok. Pridajte polovicu múky a zľahka premiešajte vareškou. Potom pridajte zostávajúcu múku pokiaľ nevznikne hladké cesto. Na pomúčenej doske z neho tvarujte noky – odrežte časť cesta, urobte z neho valček o priemere 1 až 1 a pol centimetra a nakoniec ho nakrájajte na rovnaké diely.

Noky vhoďte do vriacej vody a až vyplávajú hore, vyberte ich naberačkou.

V panvici si rozpustite maslo s olejom a pridajte lístky šalvie. Uvarené noky orestujte na stredne silnom plameni z obidvoch strán. Prelejte balsamicom, ktoré ste predtým krátko ohriali na panvici.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk