Tip na ľahkú večeru: Špíz so špenátovým šalátom

Špíz so špenátovým šalátom, šalát, mäso, varenie, jedlo, obed, večera
Thinkstock

Najedzte sa do štíhlosti. Máme pre vás tip na skvelé a zdravé jedlo.

Špíz so špenátovým šalátom (recept do 350 kalórií)

Suroviny

250 g kuracích rezňov, 1/2 bio citróna, 2 lyžice sójovej omáčky, 1/2 lyžičky pasty sambal oelek, 10 g zázvoru, hnedý cukor, 1 lyžička horčice, 3 lyžice olivového oleja, 200 g cukety, 100 g listového špenátu, 1 strúčik cesnaku, 8 drevených špízových ihiel

Postup

Najskôr si urobte marinádu zo sójovej omáčky, pasty, hnedého cukru a kúska zázvoru. Potom do nej vložte mäso a nechajte zakryté odpočívať v chlade aspoň 30 minút. Z dvoch lyžíc vody, horčice, nasekaného cesnaku a citrónovej šťavy urobte dreasing, ktorý dochuťte soľou, mletým čiernym korením a cukrom.

Cuketu nastrúhajte na plátky a orestujte. Mäso napichnite na špízové ihly a opečte. Môžete posypať sezamovými semiačkami. Špenát a plátky cukety dajte na tanier, posypte nastrúhanou citrónovou kôrou a podávajte s pripraveným mäsom.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk