Recept na ľahkú večeru: Špenátové košíčky s kyslou smotanou

Recept na ľahkú večeru: Špenátové košíčky s kyslou smotanou

Opäť recept na zdravé a ľahké jedlo. Vyskúšajte špenátové košíčky s kyslou smotanou.

Špenátové košíčky

Suroviny:

200 g listového špenátu, 2 lyžičky oleja, jedna cibuľa, 2 lyžice kyslej smotany, 12 krajcov čerstvého toustového chleba, maslo, 12 vajec,

Postup:

Cibuľu očistite, nakrájajte na kolieska a nechajte osmažiť na oleji do sklovita.

Prisypte k nej špenát. Krátko ho poduste, osoľte, okoreňte a stiahnite z ohňa.

Do vychladnutého špenátu primiešajte smotanu. Chleby potrite z jednej strany maslom. Krajce chleba vložte do misiek tak, aby okraje boli zdvihnuté a dajte na tri minúty zapiecť do rúry (pri teplote 190 °C).

Potom do mištičiek rozdeľte špenát, vyklopte naň vajce a vráťte spať do rúry.

Pečte približne 12 minút pokiaľ bielky nestuhnú.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk