Tip na ľahkú večeru: Cuketové rezance s tuniakom

Cuketové rezance, pečenie, recepty, jedlo, špagety, varenie, strava
Thinkstock

Dostaňte z tohtoročného leta maximum a nabite organizmus vitamínmi, minerálmi a potrebnými omega-3 mastnými kyselinami.

Cuketové rezance s tuniakom

Ingrediencie (pre 2 osoby):

• 1 filé z tuniaka Calvo v skle

• 2 menšie mladé cukety

• 2 hrste slnečnicových semienok

• 2 až 3 strúčiky cesnaku

• 6 cherry paradajok

• 2 hrste čerstvej bazalky

• soľ, korenie a olivový olej

Čas prípravy: 25 minút

Postup:

Cukety nakrájame na rezance s hrúbkou asi 4 milimetre. Rezančeky presolíme a necháme odležať. Pripravíme si filé z tuniaka a necháme ho odkvapkať. Najemno nakrájame cesnak. Na olivovom oleji orestujeme celé cherry paradajky a následne pridáme osušené cuketové rezance, ktoré tiež zľahka orestujeme. Nakoniec pridáme nakrájaný cesnak, bazalku a dochutíme soľou a korením. Cuketové rezance dáme na tanier, pridáme tuniakové mäso a posypeme slnečnicovými semienkami opečenými na suchej panvici. Hotové jedlo ozdobíme čerstvou bazalkou.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk