Tieto hľuzovky z bielej čokolády musíte vyskúšať

Tieto hľuzovky z bielej čokolády musíte vyskúšať
Tieto hľuzovky z bielej čokolády musíte vyskúšať Foto: ilustračné, GettyImages

Nepečené úžasné guličky, ktoré máte hotové raz dva

Ingrediencie pre:
15 kusov

300 g bielej čokolády
4 lyžice masla
2 lyžice smotany na šľahanie
2 lyžice vaječného likéru
1/2 lyžičky chilli
15 ks lieskových orieškov
3 lyžice kakaa

Postup
01.

Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu spolu s maslom. Pridajte smotanu, vaječný koňak a chilli. Premiešajte, prelejte do misky a dajte na 45 minút do mrazničky.
02.

Pripravte si papierové košíčky, do ktorých budete cukríky ukladať. Vychladnutú hmotu vyberte z mrazničky, lyžicou si vždy dajte do dlane časť čokoládovej hmoty (ide to krásne, ale musíte pracovať rýchlo, pretože sa čokoláda rýchlo rozpúšťa) a zabaľte do nej lieskový oriešok. Každú guľôčku potom obaľte v kakau a dávajte do košíčka. Nechajte v chladničke ešte vychladnúť. Odporúčam robiť vo dvojici – jeden váľa guličky, druhý obaľuje – potom to bude krásne odsýpať.

Zdroj: www.prozeny.cz

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk