Tento jablkový koláč si zamilujete: Recept, ktorý stojí za vyskúšanie

Domaci kolac jablkový hrozienka recept damska jazda
Foto: ilustračné, GettyImages

Pripravte sa na výnimočný chuťový zážitok s naším receptom na lahodný jablkový koláč s hrozienkami a škoricou. Táto sladká delikatesa je jednoduchá na prípravu a určite vás nadchne.

Pripravte sa na zážitok pre vaše chute. Tento recept na jablkový koláč so škoricou vás okamžite prenesie do sveta príjemných vôní a sladkých chuťových zážitkov. Nielenže je tento koláč neodolateľne chutný, ale je aj ľahký na prípravu.

Na prípravu budeme potrebovať takzvanú formu „srnčí chrbát“.

Suroviny:

  • Dve väčšie jablká,
  • hrsť hrozienok,
  • 2 lyžičky mletej škorice,
  • 4 vajcia,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 80 g práškového cukru,
  • 100 g zmäknutého masla,
  • 150 g hladkej múky,
  • 1 balenie kypriaceho prášku.
  • Tuk a hrubá múka na formu.

Postup:

Očistené jablká nastrúhame nahrubo a zmiešame s hrozienkami a škoricou. Necháme stáť pokiaľ nevymiešame cesto.

Cesto si pripravíme nasledujúcim spôsobom: Do misy dáme žĺtky, vanilkový i práškový cukor a zmäknutý tuk. Šľaháme 15 minút. Potom pridáme jablkovú zmes, preosiatu múku s práškom do pečiva. Premiešame. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zamiešame do cesta.

Cesto rovnomerne rozotrieme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy. Povrch zarovnáme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150°C asi 25-30 minút. Po upečení ho necháme chvíľu vychladiť. Potom ho opatrne vyklopíme a pocukrujeme.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk