Ste pripravené schudnúť? Máme pre vás tip na jedálny lístok!

Chudnutie, zdravá strava, jedlo, šalát, žena, diéta, zelenina, sladkos
Thinkstock

Zahrňte do svojho jedálnička tieto skvelé požierače tukov. Vďaka nasledujúcemu jedálnemu lístku na jeden deň sa vám podarí schudnúť zdravým spôsobom.

Ako by mala vyzerať strava počas jedného dňa, ak chcete zhodiť kilá? Máme pre vás skvelý tip na jedálny lístok plus recepty, vďaka ktorým sa vám to podarí.

1. Mango

Toto tropické ovocie je bohaté na vitamín C a antioxidanty. Navyše účinne spáli nadbytočné tuky.

2. Artičok

Ani túto zeleninu nezabudnite zahrnúť do vašej stravy, ak túžite po štíhlej postave.

3. Ovos

Nedávna štúdia zistila, že každodenná konzumácia tejto obilniny vám môže pomôcť znížiť vaše BMI a brušný tuk.

4. Repa

Látky, ktoré obsahuje táto koreňová zelenina, pomáhajú zvýšiť vašu výdrž počas cvičenia až o 15 percent.

5. Čierna fazuľa

Táto strukovina udržiava hladinu cukru v krvi a zasýti nás na dlhší čas.

3 vynikajúce polievky na chudnutie

Recepty

Raňajky – Smoothie drink z manga a ovosu

Zmiešajte 1/2 šálky ľadu, 1 šálku mandľového mlieka, 1 šálku na kocky nakrájaného manga, 1/4 šálky ovsených vločiek a 1/2 lyžičky škorice v mixéri na hladké pyré.

Obed – Polievka z čiernej fazule

Jednu cibuľu nakrájajte nadrobno a osmažte na olivovou oleji. Pridajte polovicu plechovky fazule, jednu šálku zeleninového vývaru, 1 pretlačený strúčik cesnaku a po jednej lyžičke rasce a limetkovej šťavy. Nechajte zovrieť, potom odstavte z ohňa a rozmixujte v mixéri na pyré. V ďalšom kroku pridajte zvyšnú polku fazule. Varte 5 minút. Podávame s dusenými artičokami, ktoré sme podusili na olivovou oleji a citrónovej šťave.

Placky z repy

Predhrejte rúru na 250 °C. Na plech potretý olivovým olejom poukladajte plátky červenej a žltej repy hrubé približne 2 centimetre. Pokvapkajte, posoľte a pečte 12 až 15 minút.

Večera – Fazuľové fašírky

Nakrájajte 1/2 cibuľu a 1 malú repu. Zmiešajte s 2 lyžicami mletých ovsených vločiek, pridajte jednu lyžičku rasce, drveného cesnaku a štipku soli. Potom primiešajte konzervu čiernej fazule. Sformujte fašírky a opečte na olivovom oleji z každej strany aspoň 4 minúty. Podávame s listovým šalátom.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk