Špargľová polievka so syrom

špargľa, vitamíny, polievka, recepty, jedlo, culinarium, špargľová
shutterstock.com

Vynikajúca polievka, v ktorej skvelo vynikne jedinečná chuť špargle.

Na 4 porcie tejto polievky budeme potrebovať:

Suroviny:

200 ml smotany na šľahanie, 100 g brokolice, 100 g zelenej špargle, 100 g syra s bielou plesňou, 60 g masla, 50 g listového špenátu, 4 polievkové lyžice petržlenovej vňate, 1 kocka zeleninového bujónu, 1 l vody.

Postup:

Maslo rozpustíme vo väčšom hrnci a krátko na ňom opečieme na ružičky rozdelenú brokolicu.

Pridáme na malé kúsky nakrájanú a v pare uvarenú špargľu (hlavičky necháme na ozdobenie), premytý špenát a nasekanú petržlenovú vňať. K zelenine pridáme kocku bujónu, krátko opečieme a zalejeme vodou.

Privedieme do varu a pridáme smotanu. Povaríme, odstavíme a rozmixujeme. Pred podávaním ozdobíme hlavičkami špargle.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk