Špargľa ako nikdy predtým: Vyskúšajte tento recept na špargľu s holandskou omáčkou

Spargla holandska omacka damska jazda recept
Foto: ilustračné, GettyImages

Vynikajúcu chuť špargle si môžete vychutnať aj vďaka tomto receptu.

Tento recept vám umožní vychutnať si vynikajúcu chuť špargle. Špargľu prichystáme varíme a potom ju zabalíme v lahodnom maslovom kréme so štipľavou paprikou, citrónovou šťavou a cibuľkou. Je to jednoduchý a chutný spôsob, ako užiť si túto sezónnu pochúťku. Bon appétit!

Suroviny:

  • 500 g špargle,
  • 250 g masla,
  • 3 žĺtky,
  • 1 kocku cukru,
  • 1 malú cibuľku,
  • 1 polievkovú lyžicu vínneho octu,
  • mleté biele korenie,
  • mletú štipľavú papriku,
  • pár kvapiek citrónovej šťavy,
  • soľ.

Príprava:

Špargľu umyjeme, ošúpeme a uvaríme vo vode dochutenej soľou a kockou cukru. V panvici roztopíme maslo a odstavíme. Do plytkej nádoby dáme žĺtky, trochu soli a mletého bieleho korenia. Nádobu vložíme do hrnca s horúcou, nie však vriacou vodou a zmes šľaháme do zhustnutia. Vyberieme z vody, za stáleho miešania postupne pridáme rozpustené maslo a najemno nakrájanú cibuľku. Ochutíme vínnym octom, štipľavou paprikou a citrónovou šťavou. Spolu s uvarenou špargľou upravíme na taniere a ihneď podávame.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk