Špaldový hrozienkový koláč

špaldový koláč, pečenie, recepty, jedlo, zákusok, sladkosť, culinarium
shutterstock.com

Dnes máme pre vás recept, ktorý využíva netradičné druhy múky. Ale pozor, špaldová múka obsahuje menšie množstvo lepku, takže nie je vhodná pre celiatikov.

Špaldový hrozienkový koláč

Suroviny:

1 pohár (250 ml) ovsenej múky, 2 šálky špaldovej múky, 1 pohár ovsených vločiek, 2 lyžice melasy, 2 lyžice medu, 90 g hrozienok, 50 g nasekaných mandlí, 100 g sušeného bobuľového ovocia, 1 kypriaci prášok, 2 vajcia, 500 ml ovseného nápoja

Postup:

Ovsenú múku, špaldovú múku, ovsené vločky, melasu, med, hrozienka, nasekané mandle, sušené ovocie, kypriaci prášok, rozšľahané vajcia a ovsený nápoj spolu zmiešame v mise.

Keramickú podlhovastú zapekaciu misu vymastíme, vysypeme múkou a naplníme cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C upečieme.

Po vychladnutí nakrájame a podávame so šľahačkou a s čerstvým ovocím.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk