Slané vianočné provensálske sušienky

Slané vianočné provensálske sušienky
Slané vianočné provensálske sušienky Foto: ilustračné, GettyImages

Ste presladení a dali by ste si niečo slané? Žiadny problém, urobte si slané bylinkové sušienky. Hodia sa na Vianoce aj na silvestrovské občerstvenie.

Ingrediencie

150 g polohrubej celozrnnej múky
30 g cícerovej múky
50 ml olivového oleja
rozmarín
štipka mletej kurkumy
soľ
asi 6 lyžíc vody

Ako pripraviť slané vianočné krekry z Provence

Zmiešajte všetky suché ingrediencie.
Pridajte nasekaný rozmarín.
Pomaly pridávajte vodu. Množstvo vody bude záležať na múke, ktorú ste použili. Výsledkom by malo byť pružné a elastické, nelepivé cesto.
Vypracujte cesto a nechajte zabalené odpočívať aspoň 30 minút. Potom cesto vyvaľkajte, nie všetko naraz, trošku sa drobí. Nepodsypávajte ďalšou múkou! Vykrajujte tvary, aké vás napadne. Naskladajte na plech a pečte dozlatista na 220 °C.

Praktické

V uzavretej dóze vydrží niekoľko dní, takže ich môžete pripraviť niekoľko dní vopred.
Vodu pridávajte pomaly, každá múka saje inak. Cesto má byť pružné a elastické, nelepivé.
Strukovinové múky používame len výnimočne a len ak sme zdraví. Nie sú vhodné na bežnú konzumáciu a ani nemôžu nahradiť plnohodnotne varenú strukovinu.

Obmena

Môžete použiť aj iné korenie podľa vašej chuti.
Použite akúkoľvek celozrnnú múku, podľa chuti a aktuálnych možností.
Pre bezlepkovú diétu použite bezlepkovú múku.

Deti

Vhodné pre deti od 2 rokov, ale uberieme soľ a korenie.

Zdroj: www.jimejinak.cz

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk