Sladké kandizované čerešne

Kandizované ovocie, čerešne, sladené ovocie, sladkosť, recepty
shutterstock.com

Aj takýmto spôsobom sa dá toto ovocie uchovať na dlhší čas. Chutí samotné alebo ako prísada do koláčov (napríklad do biskupského chlebíka).

Potrebujeme:

5 kg čerešní, 400 g kryštálového cukru, 1 lyžica kyseliny citrónovej, 2 dcl vody

Postup:

Čerešne odkôstkujte, pričom vytekajúcu šťavu zachytávajte do väčšieho hrnca. Pridajte k nej vodu, kryštálový cukor, kyselinu citrónovú, premiešajte a priveďte do varu.

Odkôstkované čerešne starostlivo umyte a 1 kg pridajte do vriaceho cukrového roztoku.

V zakrytom hrnci pomaly varte 45 minút. Nechajte odkvapkať a rozložte na rošt sušičky ovocia.

Zvyšný cukrový roztok použite na uvarenie ďalšieho kilogramu čerešní a postup opakujte, až kým nespracujete všetky.

Sušte podľa potreby, asi 6 hodín.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk