Vyskúšajte naše nugátové rezy, sú neodolateľnou lahôdkou na každú príležitosť

Cokolada nugatove rezy torta recept damska jazda
Foto: ilustračné, GettyImages

Či už ide o oslavu, či len tak na pochúťku, tieto nugátové rezy rozvíria vaše chuťové poháriky. Vyskúšajte tento recept a doprajte si lahodný zážitok.

Nechajte sa prekvapiť týmto nezvyčajným, no ohromujúco chutným receptom na nugátové rezy. Vyskúšajte tento recept a ocitnite sa v centre chuťového zážitku, kde sa nugátový krém spája s bohatou chuťou kakaa. Poďme na to!

Cesto

  • 8 žĺtkov,
  • 100 g krupicového cukru,
  • 4 bielky,
  • 80 g hladkej múky,
  • 20 g kukuričného škrobu,
  • 40 g kakaového prášku.

Krém:

  • ½ mlieka,
  • 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou,
  • 2 žĺtky,
  • 150 g cukru,
  • 250 g masla,
  • 100 g nugátu.

Na ozdobenie budeme potrebovať 100g čokoládovej polevy, 6 kandizovaných čerešní.

Postup:

Plech vyložíme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Žĺtky vymiešame do peny s 50 g cukru. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a spojíme so žĺtkami. Pridáme preosiatu múku s maizenou a kakaovým práškom a zľahka zamiešame. Piškótové cesto natrieme na plech pokrytý papierom. Pečieme 8 až 10 minút na prostrednej priečke rúry. Upečený plát vyklopíme na dosku a papier stiahneme. Necháme vychladnúť. Korpus rozrežeme na 3 pozdĺžne pásy.

Z mlieka, pudingového prášku, žĺtkov a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, postupne po lyžičkách doň zamiešame puding a roztopený nugát. Dva pláty korpusu natrieme krémom, prikryjeme tretím plátom, ktorý takisto natrieme krémom. Povrch polejeme čokoládovou polevou. Rozkrájame a každý rez ozdobíme krémom a čerešňou.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk