Skúste tieto lievance z kysnutého cesta

Skúste tieto lievance z kysnutého cesta
Skúste tieto lievance z kysnutého cesta Foto: ilustračné, GettyImages

Na lievance je receptov bezpočet, zaspomínajte s nami na tie klasické kysnuté od našich babičiek. Pekne obalené v škoricovom cukre sú najlepšie!

Ingrediencie pre:
4 porcie

10 g droždia
25 g cukru krupica
500 ml mlieka
100 g hrubej múky
1 ks vajcia
1 lyžička citrónovej kôry
1 štipka soli
1 štipka muškátového kvetu
200 g hladkej múky
25 g masla
2 lyžice oleja

Na dokončenie

2 vrecká škoricového cukru
1 vrecko vanilkového cukru

Na niektorých pokrmoch sa neoplatí šetriť a je dobré ich urobiť podľa pôvodných, roky overených receptúr. A presne také sú tieto lievance podľa klasického receptu našich babičiek.

Postup
01.

Droždie rozmiešame s lyžičkou cukru, polovicou vlažného mlieka a hrubou múkou. Kvások necháme vzísť.
02.

Zvyšné vlažné mlieko zmiešame s vajcom, zvyšným cukrom, citrónovou kôrou, soľou a muškátovým kvetom. Potom pridáme preosiatu hladkú múku, vzídený kvások a rozohriate maslo. Cesto zľahka premiešame a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.

03.

Z cesta vyprážame na panvici na rozohriatom oleji lievance hrubé asi 1 cm. Dávame ich na misu a uchovávame teplé. Škoricový cukor zmiešame s vanilkovým a teplé lievance po oboch stranách obalíme.

Zdroj: www.prozeny.cz

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk