Skúste tento skvelý pikantný nakladaný hermelín

Skúste tento skvelý pikantný nakladaný hermelín
Skúste tento skvelý pikantný nakladaný hermelín Foto: ilustračné, GettyImages

Čo dať do nakladaného hermelínu? Skúste pridať cesnak a chilli, a získate tak vynikajúcu pikantnú chuťovku. Naložený hermelín vie byť naozaj výborná pochúťka. Lenže ho musíte vedieť poriadne naložiť a nechať správne odležať. Ako na to, aby bol naozaj perfektný?

Ingrediencie pre:
4 porcie

4 ks syra hermelínového typu
8 strúčikov cesnaku
2 lyžičky mletej sladkej papriky
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia
1 ks cibuľa
2 ks chilli papričky
10 guličiek celého čierneho korenia
2 ks bobkového listu
3 guličky nového korenia
200 ml slnečnicového oleja

Nakladaný syr patrí medzi obľúbenú českú klasiku, ktorú si môžete dať v reštaurácii a veľmi ľahko si ju pripravíte aj doma. V dnešnej dobe ľahko kúpite aj bezlaktózový variant hermelínu, takže je to lahôdka naozaj pre všetkých!

Postup
01.

Syry pozdĺžne rozpoľte a spodné časti potrite pastou z prelisovaného cesnaku, papriky, soli, čerstvo mletého korenia a polievkovej lyžice oleja. Priklopte vrchnou časťou (syry môžete ešte rozkrojiť napoly) a skladajte do uzatvárateľného pohára.

02.

Prekladajte polkolieska cibule, pálivými papričkami a korením (guličkami korenia, bobkovými listami a novým korením). Zalejte olejom, podložte miskou, keby nejaký olej vytiekol, a nechajte aspoň 3 dni pri izbovej teplote zrieť, potom premiestnite do chladničky, kde syry vydržia asi týždeň – záleží aj na ich zrelosti v čase nakladania.

Zdroj: www.prozeny.cz

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk