Škoricový mrežovník

Škoricový mrežovník, koláč, pečenie, recepty
mm

Potešte svojich blízkych tradičným múčnikom.

Na Škoricový mrežovník budeme potrebovať

Suroviny

100 g polohrubej múky

150 g hladkej múky

250 g zemiakov

250 g práškového cukru

1 lyžička sódy bikarbóny

100 g masti

1 lyžica mletej škorice

Ríbezľový lekvár, posekané orechy na posypanie

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a vychladnuté najemno postrúhame. Pridáme cukor, múku, škoricu, tuk, sódu a spracujeme na hladké cesto.

Asi tretinu cesta oddelíme. Ostatné vyvaľkáme a uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Celý povrch rovnomerne potrieme lekvárom a posypeme posekanými orechmi.

Z odloženého cesta urobíme dlhé úzke valčeky a poukladáme ich navrch koláča v tvare mriežky.

Upečieme do ružova a vychladnutý koláč pokrájame.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk