Recept na cibuľový koláč so slaninou: Recepty starých mám

cibuľový koláč so slaninou
cibuľový koláč co slaninou: recept Thinkstock

Na Cibuľový koláč so slaninou budeme potrebovať:

Spotreba surovín a prísad na jeden plech alebo na väčšiu kruhovú formu:

20 g droždia, 300 g polohrubej múky, 1/8 l vlažného mlieka, 80 g masla, 1 čajová lyžička soli,

1 a 1/2 kg cibule, 100 g prerastenej slaniny, 1/4 l kyslej smotany, 1 polievková lyžica rasce, štipka soli, maslo na vymastenie plechu

Postup:

Plech na pečenie vymastíme. Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrobíme do nej droždie a zmiešame s troškou múky a mlieka.

Prikrytý kvások necháme 15 minút kysnúť. Do kvásku pridáme zvyšné mlieko, roztopené maslo, soľ a s celým množstvom múky vypracujeme na cesto. Cesto vytrepávame varechou tak dlho, kým sa netvoria bublinky. zakryté cesto necháme 40 minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 200 °C.

Cibuľu pokrájame alebo postrúhame na strúhadle. Slaninu pokrájame na kocky, opečieme na panvici, pridáme cibuľu a opražíme do zlatožlta. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a položíme na plech. Do cibuľovej zmesi primiešame vajcia, smotanu, soľ a rascu a natrieme na cesto. Koláč znovu necháme asi 15 minút kysnúť.

Pečieme 20 až 30 minút na prostrednej priečke rúry. Cibuľový koláč podávame teplý.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk