Recepty na zdravšie veľkonočné šaláty

Jedlo, šalát, zemiaky
shutterstock.com

Ďalšie sviatky prejedania sú už tu. Nechcete im úplne podľahnúť? Skúste namiesto majonézového šalátu voliť zdravšie recepty. Niekoľko z nich nájdete v nasledujúcich riadkoch.

Strážite si štíhlu líniu alebo máte zdravotné problémy, v dôsledku ktorých si nedokážete poradiť s veľkonočným obžerstvom? Alebo ak jednoducho máte chuť na zmenu, tieto recepty môžu byť pre vás vhodnou inšpiráciou.

Zemiakový šalát s cibuľou

1 kg menších zemiakov, 3 cibule, 1 lyžica olivového oleja, ocot, mleté čierne korenie, soľ, voda.

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, pokrájame na kolieska a vložíme do misy s cibuľkou pokrájanou na tenké plátky. Zalejeme vriacou vodou ochutenou cukrom, soľou, octom a olejom a posypeme čiernym korením.

Zemiakový šalát s uhorkami

800 g zemiakov, 2 sladkokyslé uhorky, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, mleté čierne korenie, 1 lyžica cukru, ocot a soľ podľa chuti, voda.

Postup: V šupke uvarené zemiaky, ešte trochu teplé, pokrájame na kolieska a v šalátovej miske premiešame s uhorkami pokrájanými na malé kocky a s nadrobno pokrájanou cibuľou. Polejeme nálevom pripraveným z vody, octu, soli, cukru, korenia a oleja.

Zemiakový šalát so zelerom

600 g zemiakov, 400 g zeleru, 1 cibuľa, 1 lyžica cukru, 2 lyžice oleja, mleté čierne korenie, ocot a soľ podľa chuti, voda.

Postup: V šupke uvarené zemiaky pokrájame na kocky, premiešame s uvareným a na kocky pokrájaným zelerom a s nadrobno pokrájanou cibuľou. Zmes polejeme nálevom pripraveným z vody, oleja, octu, korenia, soli a cukru a zľahka premiešame. Šalát podávame vychladený.

Ak už chcete zostať verné majonézovému šalátu, skúste použiť namiesto majonézy biely jogurt alebo smotanu .

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk