Recept na špaldovú pizzu s mozzarelou a bazalkou

Špaldová pizza: recept
Špaldová pizza: recept Thinkstock

Oslávte svetový deň pizze ako inak než touto skvelou pochúťkou. Máme pre vás recept na zdravší variant – špaldovú pizzu.  

Potrebujeme: (recept na 2ks)

Cesto:

250g hladkej špaldovej múky

140ml vody

35ml olivového oleja

11g sušeného droždia

1 ČL soli

1 PL sušeného oregana

Omáčka:

pasírované paradajky (kocky)

1 strúčik cesnaku

štipka oregana

štipka čierneho korenia

Obloha:

mozzarella

bazalkové pesto

čerstvá bazalka

Postup:

Do misky dáme vodu a droždie a pripravíme si kvások. Po pár minútkach pridáme zvyšné ingrediencie na cesto (múku, olivový olej, soľ, oregano), dôkladne premiešame a necháme kysnúť cca 40 minút. Po vykysnutí si cesto vyberieme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti a vytvarujeme kruh. Paradajkový základ je jednoduchý. Pasírované paradajky dáme do menšieho hrnca a na miernom ohni z nich necháme odpariť vodu. Keď budú zredukované pridáme oregano, soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Premiešame a omáčka je hotová, necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme na pripravené cesto a poukladáme hrubé kúsky mozzarelly. Dáme piecť na čo najvyššiu teplotu, my rúru necháme poriadne dlho predhriať, nech je rúra maximálne horúca. Pečieme cca 10 minút. Hotovú pizzu prelejeme pestom a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Recept pripravili Patris a Stanley z blogu „We lift together“. Viac receptov nájdete na blog.kitchenaid.cz

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk