Recept na hrnčekový koláč s jablkami

Hrnčekový koláč s jablkami
Hrnčekový koláč s jablkami mm

Hrnčekové koláče sú nielen chutné, ale najmä jednoduché a rýchle na prípravu. Nemusíte vyťahovať váhy a suroviny stačí zmiešať dokopy. A výsledok? Tento recept sa nedá pokaziť.

Na prípravu tejto dobroty použijeme namiesto váh takzvanú „hrnčekovú mieru“ (t.j. 2 a pol dl).

Suroviny:

Šesť alebo sedem postrúhaných jabĺk,

2 vajcia,

2 hnčeky práškového cukru,

1 čajová lyžička škorice,

2 čajové lyžičky sódy bikarbóny,

1/2 hrnčeka oleja,

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček pomletých orechov.

Postup:

Všetko zmiešať, vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech a upiecť cca pri 180 – 190 °C zhruba 20 -30 minút.

Tak nech sa podarí.

Zdravé potraviny nájdete aj v týchto skvelých e-shopoch:

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk