Recept na čokoládovú a vanilkovú zmrzlinu

čokoládová zmrzlina, vanilková zmrzlina
vanilla and chocolate ice cream on wooden board www.thinkstockphotos.com

Slniečko hreje a každý hľadá osvieženie. Skúste si doma pripraviť domácu zmrzlinu čokoládovej alebo vanilkovej príchute. Tu je recept:

Čokoládová zmrzlina:

250 ml smotany na šľahanie,

2 vajcia,

2 žĺtky, 2 lyžice rumu,

100 g horkej čokolády alebo kakaa,

1 balíček vanilkového cukru.

Vanilková zmrzlina:

250 ml smotany na šľahanie,

2 vajcia,

2 žĺtky, 2 lyžice rumu

250 g bielej čokolády,

1 balíček vanilkového cukru.

Postup:

Smotanu vyšľaháme a dáme do chladničky. Horkú čokoládu za stáleho miešania na minime (alebo nad parou) roztopíme. Vajcia, žĺtky a vanilkový cukor vyšľaháme do peny nad parou. Odstavíme a miešame do vychladnutia. Primiešame roztopenú čiastočne vychladnutú čokoládu a rum. (ten môžeme vynechať). Potom pridáme šľahačku. Vanilkovú zmrzlinu pripravíme obdobne. Do dostatočne veľkej misky potom vlejeme najprv tmavý a potom svetlý krém a premiešame vidličkou, čím dosiahneme mramorový vzor. Prikryjeme priesvitnou fóliou a odložíme aspoň na osem hodím do mrazničky. Guľatou naberačkou na ryžu formujeme zmrzlinové kopčeky, ktoré kladieme na dezertné taniere a ozdobíme ich šľahačkou alebo ovocím.

Smotanu môžete nahradiť mliekom. Zmrzlina tak bude síce menej chutná, ale zase diétnejšia.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk