Recept: Bezlepková Torta Sabi

Bezlepková Torta Sabi
SB

Upečte vašim ratolestiam vynikajúcu sladkosť na nedeľné popoludnie.

Tento koláč môžete upiecť ako tortu, alebo na plechu ako zákusok, prípadne ako roládu.

Pripravíme si tieto suroviny:

Na korpus:

3 vajcia, 100 g práškovéhu cukru, 100 g bezlepkovej múky Schär Mix C (alebo hladkej múky), 15 g kakaa, 3 PL oleja, štipku soli

Na krém:

400 ml smotany na šľahanie, 200 g bielej kvalitnej čokolády, 250 g čerstvého syra Philadelphia, 250 g jemného tvarohu

Na ozdobu:

horkú čokoládu

Postup:

1. Nad parou zohrejeme sladkú smotanu. Nalámeme do nej bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Dáme vychladiť do chladničky.

2. Spodok formy na pečenie si vyložíme papierom na pečenie, okraje natrieme olejom.

3. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky šľaháme mixérom s lyžicou práškového cukru a štipkou soli, postupne prisypeme zvyšok cukru a prišľaháme ho do snehu. Postupne prišľaháme do snehu po jednom žĺtky a olej.

4. Rukou opatrne primiešame k snehu preosiate kakao a múku, miešame kým sa suroviny nespoja.

5. Cesto vylejeme do formy a uhladíme. Pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia asi 15 -20 minút, podľa skúseností s vašou rúrou na pečenie. Špajľou skúsime cesto, či je prepečené. Upečený korpus dáme vychladiť.

6. Do vychladenej smotany s čokoládou pridáme čerstvý syr a tvaroh.

7. Šľaháme do tuha.

8. Krém vylejeme na korpus.

9. Krém uhladíme a dáme chladiť na minimálne 12 hodín, aby poriadne stuhol.

10. Tortu podávame posypanú čokoládovými stružlinkami. Dobrú chuť!

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk