Prečo by ste mali piť kakao najmä, ak máte viac ako 40 rokov?

Kakako
Prečo by ste mali piť kakao najmä, ak máte viac ako 40 rokov? Thinkstock

Tu je niekoľko neuveriteľných faktov o tomto lahodnom kakaovom nápoji.

Vedeli ste, že kakao vás dokáže chrániť pred vírusmi a infekciami? A to nie je všetko. Tento nápoj zlepšuje náladu a zvyšuje vitalitu!

Obsahuje látky, ktoré zlepšujú pamäť a postarajú sa o stimuláciu mozgovej funkcie. Dokážu tiež normalizovať hladinu cholesterolu v krvi.

Kakao skrýva v sebe množstvo užitočných stopových prvkov ( najviac zinok, v jeho množstve nemá konkurenciu!).

Kakaové bôby obsahujú proteíny (12-15%), lipidy, sacharidy (o 10,6%), vitamíny, vlákninu a antioxidanty.

Nedávne štúdie preukázali, že kakao má ďalšie zlúčeniny (kokohil), ktoré sú priaznivé pre rast a proliferáciu buniek kože, hojenie rán a prevenciu tvorby vrások.

Tiež tu je jedna zložka kakaa – epikatechín, ktorý vie organizmus chrániť pred rôznymi závažnými ochoreniami, ako je rakovina, diabetes, infarkt myokardu a mozgová mŕtvica.

Americkí vedci potvrdili, že aj napriek skutočnosti, že kakaový nápoj má viac kalórií ako káva a čaj, nezvyšuje telesnú hmotnosť. Aj malá časť kakaa vás totiž dokáže nasýtiť na dlhší čas, preto vám nehrozí prejedanie. Ak chcete schudnúť – treba piť kakao!

Kakao sa odporúča piť aj počas leta a najmä v dopoludňajších hodinách. Obsahuje kakaový pigment melanín, ktorý pohlcuje tepelné žiarenie a pomôže chrániť pokožku pred UV žiarením a zachrániť pred spálením.

Prezradíme vám recept na kakao, ktoré je nielen vynikajúce, ale jeho účinky sú niekoľkonásobne vyššie 

Kakao, škorica a klinčeky majú úžasné vlastnosti, ktoré pomáhajú v boji proti zápalom a znižujú pravdepodobnosť ochorenia, a to najmä v chladných zimných mesiacoch. Kakao je silný antioxidant a má veľké množstvo horčíka a vitamínov. Celkom užitočná vlastnosť, najmä ak ste starší ako 40 rokov!

Škorica zlepšuje krvný obeh a znižuje zápal v tele, a klinčeky obsahujú silné antiseptické a analgetické vlastnosti.

Pozrite si kakao v týchto e-shopoch:

Recept:

2 šálky mlieka, ak používate mandľové mlieko, chuť bude lepšia!
1 1/2 lyžice kakaového prášku alebo čokolády
1 lyžička škorice
1/2 lyžičky mletého klinčeka
štipka soli,
1/4 lyžičky stevie (nemusí byť)

Príprava:

V hrnci rozmiešajte v mlieku kakaový prášok alebo čokoládu, koreniny, soľ, steviu a zohrejte na miernom ohni, kým sa všetko dobre nerozpustí. Počas zohrievania nápoj miešajte.

Dobrú chuť!

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk