Pomazánky pre fajnšmekrov: Topinky s hubovým maslom

Topinky s hubovým maslom, hubová nátierka, pomazánka, jedlo, recepty,
shutterstock.com

Existuje snáď niečo lepšieho, ako si na čerstvé chrumkavé pečivo natrieť lahodnú pomazánku? Dnes vám preto prezradíme recept na jednu z nich.

Na hubové maslo budeme potrebovať:

Suroviny:

250 g masla, 1 cibuľu nakrájanú na jemno, 3 posekané strúčiky cesnaku, 2 štipky tymianu, 250 g pokrájaných šampiňónov, 30 g pokrájaných húb, 2 lyžice brandy, šťavu z polovice citróna, malú hrsť nasekaného estragónu a petržlenovej vňate

Postup:

V panvici na 50 g masla opečte cibuľu, pridajte cesnak a tymián a dopečte ešte minútu. Pridajte huby a opekajte asi 8 minút domäkka. Vlejte brandy a citrónovú šťavu, nechajte tekutinu vypariť a stiahnite oheň. Vsypte bylinky, osoľte, okoreňte. Keď zmes vychladne, primiešajte huby so zostávajúcim maslom. Pomazánku rozdeľte do formičiek a dajte do chladničky.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk