Pomazánky pre fajnšmekrov: Cviklová nátierka

Pomazánky, nátierky, cviklová nátierka, recepty, chlieb, topinky
Thinkstock

Zdravá a navyše chutná. Taká je pomazánka, na ktorú vám teraz prezradíme recept.

Na šesť porcií potrebujeme:

180 g nátierkového masla

200 g cvikly

2 polievkové lyžice bieleho jogurtu

2 polievkové lyžice kyslej smotany

1 kávová lyžička strúhaného chrenu, soľ

Postup:

V osolenej vode uvaríme cviklu domäkka, ošúpeme, postrúhame na hrubom strúhadle a dáme vychladnúť. V ďalšom kroku vymiešame v miske tuk s jogurtom, smotanou, osolíme a okoreníme. Nakoniec primiešame vychladnutú cviklu a chren.

Dáme aspoň na 30 minút do chladničky. Podávame s hriankami alebo nasucho opečeným chlebom.

Zdravé potraviny nájdete aj v týchto skvelých e-shopoch:

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk