Recept pre maškrtné jazýčky: Pomarančové kôpky

pomarančové kôpky
Recept na pomarančové kôpky shutterstock.com

Svieži a lahodný koláčik, ktorý treba vyskúšať- Pomarančové kôpky.

Na Pomarančové kôpky budeme potrebovať

Suroviny na cesto:

2 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 0,2 l oleja, 0,3 l jogurtu, kôra a šťava z jedného pomaranča, 400 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 2 lyžice kandizovanej pomarančovej kôry, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formy

Suroviny na polevu:

kôra a šťava z jedného pomaranča, 150 g práškového cukru

Postup:

Vajcia šľaháme s cukrom do peny. Vmiešame jogurt, olej, nastrúhanú kôru a šťavu z pomaranča a preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec pridáme na drobné kúsky nakrájanú kandizovanú kôru. Formu na koláčiky alebo mafiny vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou.

Naplníme ju do dvoch tretín cestom a pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme koláčiky krátko vychladnúť a potom ich vyklopíme.

Z cukru, šťavy a nastrúhanej kôry vymiešame hladkú lesklú polevu.

Vychladnuté kôpky natrieme alebo pofŕkame polevou a ozdobíme kandizovanou kôrou.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk