Polročné koláčiky

Polročné koláčiky, recepty, koláče, rožky, jedlo, sladkosť, zákusok, p
shutterstock.com

Tento chutný múčnik sa volá polročným preto, lebo vraj polroka vydrží čerstvý. No overené to bohužiaľ nemáme. U nás vydržala táto dobrota maximálne päť dní a aj to schovaná v dobrej skrýši.

Na polročné koláčiky budeme potrebovať:

500 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 2 vajcia, 250 g masla, soľ, 40 g droždia, trošku mlieka a cukru na kvások

Plnka: orechová, maková, jablková alebo lekvárová

Postup:

Do misky preosejeme múku spolu s kypriacim práškom. Pridáme vajcia, maslo, trošku soli a pripravený kvások z droždia, mlieka a cukru. Všetko spolu spracujeme, vyklopíme na dosku a ihneď bez kysnutia tvarujeme malé koláčiky alebo rohlíčky, ktoré naplníme orechovou, makovou, jablkovou alebo lekvárovou plnkou.

Koláčiky uložíme na plech a upečieme v dobre vyhriatej rúre. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk