Recept: Pohánkové palacinky so špenátom a balkánskym syrom

Pohánkové palacinky
Recept: Pohánkové palacinky so špenátom a balkánskym syrom Thinkstock

Kedysi potravina pre chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných „superpotravín“. Pohánka by mala byť pravidelne zastúpená v jedálničku všetkých tých, ktorí chcú mať pevné zdravie a štíhlu líniu. Vďaka svojim nutričným hodnotám je prospešná pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom a s kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Na pohánkové palacinky budeme potrebovať:

  • 200 ml „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
  • jemný kečup
  • 400 ml vody
  • 1 lyžica solamylu

Plnka:

  • 250 g špenátu
  • 1 cibuľa
  • balkánsky syr
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie

Postup:

Pohánku namočíme aspoň na hodinu do vody a zmes rozmixujeme na palacinkové cesto. Ak je príliš husté, pridáme vodu. Aby sa palacinky netrhali, môžeme pridať jednu lyžicu solamylu. Na nepriľnavej panvici smažíme palacinky na troche olivového oleja. V menšom hrnci zohrejeme olej a opečieme prelisovaný cesnak a nakrájanú cibuľu. Pridáme posekaný špenát a povaríme päť minút. Odstavíme z ohňa, necháme trochu vyhladnúť a v sitku zo špenátu vytlačíme čo najviac prebytočnej vody. Hotový špenát dochutíme soľou a korením, zmiešame s nakrájaným alebo rozmrveným balkánskym syrom.

Palacinky môžeme syrom aj posypať, prípadne dochutiť kečupom.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk