Pečená jablková sympfónia

Jablká, pečené jablko, pečenie, recepty, múčniky, maškrta
Thinkstock

Jablko – skúste z tohto ovocného pokladu vyčariť nezabudnuteľné dezerty.

Na jablkovú symfóniu budeme potrebovať

Suroviny:

8 jabĺk, 180 g masla, 70 g hrozienok, 70 g cukru, 70 g mletých mandlí, štipka škorice, štipka nestrúhaného muškátového oriešku, trochu vanilkového extraktu

Postup:

Z jabĺk odrežeme vrchnú časť so stopkou. Opatrne vyrežeme jadierka tak, aby jablká vytvorili misku.

Maslo s cukrom vymiešame na krém, pridáme do neho hrozienka, mandle, škoricu, muškátový oriešok a vanilku.

Plnkou naplníme jablká, priložíme vrchnú časť a poukladáme ich do maslom vymastenej alobalovej misky.

Grilujeme v rúre asi 40 minút, potom dáme dole vrchnú časť a dopekáme ešte zhruba 20 minút domäkka.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk