Vyskúšajte s nami tieto výborné a lahodné orechové rezy

Kolac orechy vajce
Foto: ilustračné, GettyImages

Orechové rezy s plnkou sú neodolateľným dezertom, ktorý okúzli svojou chuťou aj tých najnáročnejších gurmánov. Tento delikátny zákusok spája jemnú orechovú vrstvu s bohatou plnkou, čím vytvára harmonickú kombináciu chutí, ktorá vás dostane už po prvom súste.

Cesto:

  • 250 g hladkej múky,
  • 200 g masla,
  • 50 g mletých orechov,
  • žĺtok,
  • 2 lyžice práškového cukru,
  • 2 lyžice mlieka alebo smotany

Plnka:

  • 6 vajec,
  • 250 g práškového cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 250 g mletých orechov

Postup:

Na doske spracujeme múku s maslom, pridáme orechy, žĺtok, cukor, mlieko alebo smotanu a zamiesime. Cesto rozdelíme na dva diely a necháme stáť, až kým nepripravíme plnku. Potom na vymastený plech dáme jeden vyvaľkaný diel, natrieme ho plnkou, zakryjeme druhým dielom vyvaľkaného cesta, potrieme vajcom a upečieme.

Vychladnuté pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Plnka:

Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov, orechy a všetko spolu zľahka premiešame.

Dobrú chuť!

Každý kúsok orechových rezov je výsledkom starostlivého prípravného procesu a lásky k detailom. Jemné orechové cesto s bohatou príchuťou orieškov vás okamžite očarí svojou vôňou a pripraví na skúsenosť, na ktorú nezabudnete. Tento zákusok je ideálny nielen pre sladkú chvíľu samotnú, ale aj ako elegantná súčasť slávnostných príležitostí a osláv. Jeho exkluzívna prítomnosť na dezertnom stole vám zaručí obdiv a pochvalu vašich hostí.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk