Orechové pusinky s čokoládou

Orechové pusinky s čokoládou
SB

Zostali vám bielky z pečenia? Urobte z nich vynikajúce orechové pusinky s kúskami horkej čokolády!

Pripravíme si suroviny: 2-3 bielky, 250 g práškového cukru, 1 lyžičku octu, 200 g orechov (vlašské, arašidy), 30 g hrubej múky, 50 g horkej čokolády pokrájanej na malé kúsky.

Postup:

Orechové pusinky s čokoládou
Orechové pusinky s čokoládou SB

V mise vyšľaháme bielky. Počas šľahania pridáme ocot a postupne po troch častiach zašľaháme preosiaty práškový cukor. Do vyšľahanej masy pridáme pomleté orechy a múku a premiešame.

Pripravenou zmesou naplníme cukrárske vrecko s hladkým nadstavcom. Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame malé kopčeky z tretiny zmesi.

Rúru vyhrejeme na 150 °C. Na každý kopček dáme kúsok čokolády a dostriekame zvyškom zmesi, aby sme čokoládu zakryli. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút. Pusinky sú hotové, keď sa dajú odlepiť od papiera.

Autorkou receptu je Adriana Polakovičová.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk